Home icon Home»Nieuws»Einde PSV Zuipsite na 10 jaar...
Einde PSV Zuipsite na 10 jaar...

10-jarige jubileum is tevens het afscheid

Helaas, maar waar. Anders kunnen we het niet omschrijven. De Zuipsite houdt op te bestaan. De afgelopen jaren werden de PSV-supporters op hun wenken bediend middels prachtige fotoreportages en sfeerverslagen. De site groeide uit tot de best bekeken supportserssite van Nederland. Niet alleen de site, maar ook bij sfeerakties waren ze vaste partners. Ook werd een kritische noot, indien noodzakelijk, wel ten beste gegeven. East Light bedankt de Zuipsite voor al die jaren en wenst het nog veel succes en plezier. Klik hieronder op "lees meer" om het verhaal van de Zuipsite te lezen....   

 

10-jarig jubileum en einde PSV Zuipsite.NL

Jawel, het is echt waar. De PSV Zuipsite houdt op te bestaan. We hebben er effe over na moeten denken, maar ons 10 jarig jubileum vinden we een mooi moment om er mee op te houden. Op 28 juni 2001 ontstond de PSV Zuipsite als een klein groepje op internet dat de gezamenlijke liefde voor PSV combineerde met een voorliefde voor voornamelijk een hoop bier en gezelligheid. In 10 jaar tijd groeiden we uit tot zowel een hechte vriendengroep als een bekende supporterskern. Overal aanwezig, in elke zin van het woord. Waar PSV speelde, daar waren wij. Waar sfeer (nodig) was, daar waren wij. Waar kritiek nodig was, daar waren wij. We zijn trots op denaam die PSV Zuipsite binnen de supporterswereld heeft opgebouwd.

Maar, we kunnen die naam niet meer hoog houden. We worden ouder. En zeker met zo'n naam als de onze,
Voor onszelf verandert daarmee eigenlijk weinig. We blijven de vriendengroep die het PSV-bezoek combineert met een bezoekje aan de kroeg voor- of achteraf. Dat zit zo diep in ons, dat verdwijnt waarschijnlijk nooit. Wat wel verdwijnt, is deze website. We hebben de website altijd up to date willen houden. Elke wedstrijd foto's , altijd een voor- en nabeschouwing, altijd dicht op het nieuws. Daaraan komt een eind. En daarmee trekken we ook de stekker uit PSV Zuipsite.

Alles waarvan wij vinden dat het waarde heeft op deze site, brengen we onder in een nieuwe site, in de vorm van een blog. Die we niet up to date gaan houden. Waar onze belachelijke stap-foto's niet meer op zullen verschijnen. Waar geen wedstrijdfoto's meer op komen te staan. Kortom, waar je niet meer dagelijks op hoeft te kijken om PSV te blijven volgen vanaf de zijlijn. Wel zullen we onze blog gebruiken om onze ongezoute mening te geven op het moment dat wij dat nodig achten. Andere supportersgroepen mogen onze rol en onze bezoekers overnemen. We hebben het met veel plezier gedaan, maar we bieden ruimte aan de jongere generatie.

En hoe wij als ouwelullenclubje verder gaan, dat lees je in onderstaande laatste keer dat wij terug- en vooruitblikken. Overal waar PSV was, daar waren wij. Sommigen van ons bezoeken PSV al sinds de jaren '80, maar zeker als groep hebben we in 10 jaar tijd maar weinig wedstrijden gemist. Europese uitwedstrijd waren het hoogtepunt, in elke uithoek van Europa zijn we geweest. Van Leeds naar Moskoud, van Bulgarije tot in een uithoek van Noorwegen. Wij volgden trouw onze club. Maar wel volgens het supportershandboek.

10 jaar Sfeer
Overal waar sfeer was, daar waren wij. Ons legendarische spandoek dat in Monaco is achtergebleven zullen velen nog wel herinneren. We verzorgden de voorloper van de hedendaagse tifo-acties van Lighttown Madness. En we waren creatief met supportersliedjes. Vennegoor Toujours, het Heldenlied, De tatoeage, we hebben onze inbreng wel gehad! We stonden zelfs een aantal seizoenen terug op de kampioens CD van PSV.

10 jaar Kritisch
Bloedfanatiek als we zijn, hebben we ook nooit ons mondje dichtgehouden als het om supportersbeleid gaat. Het PSV-bestuur is vast niet altijd even blij geweest met ons. Maar dat geldt andersom evenzeer. De manier waarop wij het voetbal willen beleven doet niemand kwaad, maar toch wordt het ons door onzinnige combiregelingen of andere regeltjes vaak onmogelijke gemaakt. Er verschenen regelmatig kritische stukken op deze site, en we stonden voorop om dat ook in (anti-combi)acties uit te dragen.

10 jaar Feest
En tja, die naam. Niet zo handig gekozen. Maar we hebben hem wel waargemaakt. Waargemaakt tijdens tientallen Zuipmeetingen, een knotsgek nagebootst tourspel 'Tour de Boire', de jaarlijkse Zuipsite Embassy en de stapavonden elders in den vreemde.

10 jaar Ouder
- You can change wifes, religions, or political ideas, but you can never change the team you support -
Als we alleen al naar de foto's kijken kunnen we zien hoe waar dat is. Wat is er in 10 jaar tijd veel veranderd, maar wat blijft PSV ons onderling verbinden. Daar verandert niets aan, dus onder een nieuwe naam gaan we gewoon lekker door. Onze groep kent behoorlijke leeftijdsverschillen. Jaren geleden waren er daarom al ouderen binnen onze groep die op een andere manier naar Europese bestemmingen reisden dan de jongere garde. Het gros van de groep nam toen nog genoegen met de meest miserabele vluchttijden en de goedkoopste hotels, om er maar bij te kunnen zijn, in PSV-shirt bij de avondtraining. De alternatieve, en veel relaxtere manier van reizen kreeg al snel het stempel
Zonnebloem-reis. Naarmate de jaren vorderden werd deze vorm van supporterschap steeds populairder. En nu we inmiddels vrijwel allemaal met een rollatortje lopen, willen we eigenlijk niet meer anders. En daarmee was een nieuwe naam geboren. Een nieuwe naam, waar we ons opnieuw 10 jaar lang voor kunnen gaan schamen. PSV-Zuipsite is niet meer. U kunt ons vinden onder www.sunflowercasuals.nl!

Alle bezoekers van deze website, bedankt! De receptie is geopend op het gastenboek!


Wilt u reageren op dit nieuwsbericht: reageer dan op ons gastenboek wat nog enkele dagen online zal staan.

PSV Zuipsite.NL - Sunflower Casuals.NL